keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Omenat hilloksi!

Sain viime viikonloppuna kummisedältäni jättimäisen säkin omenoita. Tämän syksyn valtava omenasato on pakottanut itsekunkin kehittelemään uusia reseptejä. Minä päätin hillota omenat, jotta saan ihanat omput talteen talvea varten.


Omissa hilloissa on monia etuja. Ensinnäkin tietää mitä kaikkea hillo oikeasti sisältää. Toisekseen maku on aivan loistava! Näitä hilloja on sitten kiva herkutella pitkin syksyä puuron kanssa.

Hilloja voi maustaa eri tavoin.  Minä maustoin omani rosmariinilla ja vailjalla, kanelilla sekä limellä ja inkiväärillä. 

Purkit on hyvä steriloida ennen purkitusta. Pese lasipurkit ja laita ne kylmään uuniin. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Anna purkkien olla siellä viitisen minuuttia ja sen jälkeen viilennä purkit.


Omenarovanilijasmariinihillo


Tarvitset:


1 kg kuorittuja ja pilkottuja omenoita

1 dl vettä

puolikkaan sitruunan mehu

500 g hillosokeria

1 vaniljatanko

2 oksaa rosmariinia

Tee näin:


Laita kulhoon vettä ja sitruunaa. Laita omenat sitruunaveteen sitä mukaan, kun olet kuorinut ja pilkkonut ne, jotteivat ne tummuisi.



Laita desi vettä ja omenat kattilaan. Lisää mausteet. Anna kiehua kunnes omenat muusauttauvat.


Lisää sokeri ja anna kiehua vielä 15 minuurttia. Kuori vaahto.

Anna jäähtyä ja purkita.


 ♥ Roosa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti