Omissa hilloissa on monia etuja. Ensinnäkin tietää mitä kaikkea hillo oikeasti sisältää. Toisekseen maku on aivan loistava! Näitä hilloja on sitten kiva herkutella pitkin syksyä puuron kanssa.
Hilloja voi maustaa eri tavoin. Minä maustoin omani rosmariinilla ja vailjalla, kanelilla sekä limellä ja inkiväärillä.
Purkit on hyvä steriloida ennen purkitusta. Pese lasipurkit ja laita ne kylmään uuniin. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Anna purkkien olla siellä viitisen minuuttia ja sen jälkeen viilennä purkit.
Omenarovanilijasmariinihillo
Tarvitset:
1 kg kuorittuja ja pilkottuja omenoita
1 dl vettä
puolikkaan sitruunan mehu
500 g hillosokeria
1 vaniljatanko
2 oksaa rosmariinia
Tee näin:
Laita kulhoon vettä ja sitruunaa. Laita omenat sitruunaveteen sitä mukaan, kun olet kuorinut ja pilkkonut ne, jotteivat ne tummuisi.
Lisää sokeri ja anna kiehua vielä 15 minuurttia. Kuori vaahto.
Anna jäähtyä ja purkita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti