Tarvitset:
175g pehmennyttä voita
2dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
3 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1/4 dl appelsiinin mehua
hieman sokeria vuuan sokeroimiseen
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä suola hyvin keskenään. Raasta appelsiin kuori, varo kuitenkin ettet raasta mukaan yhtään valkoista, sisimmäistä kuorta, sillä se maistuu kitkerältä. Vatkaa pehmennyt, huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi, lähes kermamaiseksi vaahdoksi (tähän menee n.5min). Lisää sitten huoneenlämpöiset munat yksitellen; sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja -mehu. Sekoita taas hyvin. Sitten voit sekoittaa joukkoon vielä jauhoseoksen. Tämän jälkeen voitele vuoka, minä käytin suorakaiteen muotoista leipävuokaa, jotta saadaan vähän vaihtelua iänikuisiin pyöreisiin vuokiin. Eli voitele vuoka ja vuoraa pohja samankokoisella leivinpaperilla ja voitele sekin. Sitten sokeroi vuoka ja lisää sinne taikia. Paista kakkua 35-40minuuttia, kunnes se on kullankeltainen eikä taikinaa jää puiseen tikkuun kokeitaessa!
-Roosa
Ps. Tämä sama resepti voisi toimia korvaamalla appelsiini omenalla.... nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti