Tarvitset:
Öljyä
2 shalottisipulia
2 shalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 dl arborioriisiä
3dl valkoviiniä
5dl kalalientä esim Puljonki
nippu sitruunatimjamia
vajaa 100g parmesania
100g katkaravunpyrstöjä
1rkl voita
4 jättikatkaravunpyrstöä
4 kampasimpukkaa
Pikainen kertaus risoton tekoon:
Pilko sipulit ja raasta parmesan. Laita kalaliemi kuumenemaan. Kuullota shalotit sekä suurin osa sitruunatimjamista, lisää valkosipuli ja riisi, kuullota niitä vielä hetki, mutta älä ruskista. Varmista kuitenkin, että jokainen riisinjyvä on öljyssä. Lisää valkoviini. Sekoita. Kun valkkari on lähes imeytynyt riisiin, ala lisäämään kuumaa kalalientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita huolella. Lisää maltillisesti suolaa sekä pippuria. Muista kuitenkin, että parmesan on melkoisen suolaista! Tarkkaile risoton kypsyyttä, se on parhaimmillaan ns. al dente, eli siinä on vielä hieman purutuntumaa. Nouki sitruunatimjaminoksat pois. Lisää katkaravunpyrstöt, parmesanraasteet sekä nokare voita. Voit lisätä loput sitruunatimjamin lehdet koristeeksi sekä tietty mauksi. Tarkista suola.
Koska jättikatkaravun pyrstöt sekä tuoreet kampasimpukat ovat melkoisen kalliita, ostin molempia 2/hlö ja ne riittivät loistavasti! Molemmat kypsyvät todella nopeasti, joten tee risotte ensin täysin valmiiksi ja juuri ennen herkuttelua paista jättikatkaravunpyrstöt sekä kampasimpukat.
Mulla oli kuorellisia pakastettuja pyrstöjä, jotka sulatin ja kuorin, sekä tuoreita kampasimpukoita. Eli laita pannu kuumenemaan ja lisää siihen nokare voita. Kun pannu on kunnolla kuuma lisää kampasimpukat ja ruskista molemmin puolin n. 1min verran. Varo että ei mene "ylikypsäksi" sillä silloin siitä tulee kumista. Jättikatkaravun pyrstöillä on lähes sama homma, mutta kypsennä niitä jopa vielä vähemmän aikaa kuin kampasimpukoita!
Nauti hyvän valkoviinin kanssa. :)
-Rooooooosa
Pilko sipulit ja raasta parmesan. Laita kalaliemi kuumenemaan. Kuullota shalotit sekä suurin osa sitruunatimjamista, lisää valkosipuli ja riisi, kuullota niitä vielä hetki, mutta älä ruskista. Varmista kuitenkin, että jokainen riisinjyvä on öljyssä. Lisää valkoviini. Sekoita. Kun valkkari on lähes imeytynyt riisiin, ala lisäämään kuumaa kalalientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita huolella. Lisää maltillisesti suolaa sekä pippuria. Muista kuitenkin, että parmesan on melkoisen suolaista! Tarkkaile risoton kypsyyttä, se on parhaimmillaan ns. al dente, eli siinä on vielä hieman purutuntumaa. Nouki sitruunatimjaminoksat pois. Lisää katkaravunpyrstöt, parmesanraasteet sekä nokare voita. Voit lisätä loput sitruunatimjamin lehdet koristeeksi sekä tietty mauksi. Tarkista suola.
Koska jättikatkaravun pyrstöt sekä tuoreet kampasimpukat ovat melkoisen kalliita, ostin molempia 2/hlö ja ne riittivät loistavasti! Molemmat kypsyvät todella nopeasti, joten tee risotte ensin täysin valmiiksi ja juuri ennen herkuttelua paista jättikatkaravunpyrstöt sekä kampasimpukat.
Mulla oli kuorellisia pakastettuja pyrstöjä, jotka sulatin ja kuorin, sekä tuoreita kampasimpukoita. Eli laita pannu kuumenemaan ja lisää siihen nokare voita. Kun pannu on kunnolla kuuma lisää kampasimpukat ja ruskista molemmin puolin n. 1min verran. Varo että ei mene "ylikypsäksi" sillä silloin siitä tulee kumista. Jättikatkaravun pyrstöillä on lähes sama homma, mutta kypsennä niitä jopa vielä vähemmän aikaa kuin kampasimpukoita!
Nauti hyvän valkoviinin kanssa. :)
-Rooooooosa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti