sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Jääkaapin jämistä tuunattu makaronilaatikko

Pirteän pakkaspäivän päätteeksi päätin tehdä ruokaa jääkaapin jämistä.



Tavallinen makaronilaatikkokin muuttuu täysin helpolla tuunauksella ja pienellä tutkimusmatkalla jääkaapin syövereihin. Laatikkoruat ovat siitä oivallisia, että niihin voi piilottaa lähes mitä vaan, eivätkä ne kovinkaan pahasti kukkaroa paina.
Tällä kertaa mun makaronilaatikkoon päätyi:

sipuli
valkosipulinkynsi
paprika
2 porkkanaa
1 pehmennyt tomaattia
5 herkkusientä
400g jauheliaa
1 purkki yrttitomaattimurskaa
n. pari rkl tomaattipyrettä
1 lihafondi
suolaa ja pippuria
vähän siirappia
n.100g sulatejuustoa
1 mozzarellapallo
n.50g parmesania
400g tummaa makaronia

Aloitin keittämällä makaronit.
Sitten pilkoin sipulit, paprikan ja tomaatin, kuorin ja raastoin porkkanat. Tämän jälkeen kuulloin ne sekä ruskistin jauhelihan. Lisäsin lihafondin, tomaattimurskan ja -pyreen sekä vähän siirappia, suolaa sekä pippuria. Annoin maustua hetken ennen juusojen sekä makaronin lisäämistä. Tarkistin suolan ja sitten lisäsin sulatejuuston, revityn mozzarellan, 1/3 raastetusta parmesanista ja keitetyn, valutetun makaronin. Sitten voitelin vuuan ja kaadoin seoksen siihen, päälle lisäsin loput parmesanraasteesta. Paiston 200 asteessa noin puolituntia.

-Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti