maanantai 17. syyskuuta 2012

Pienet kookos-rahkapiiraat

Minusta on niiiiiiiin ihanaa leipoa vanhempieni luona, sillä keittiö on ihanan iso, lähes poikkeuksetta jääkaappi on pullollaan  ja kaikkea löytyy - säästyn näin myös kaupassakäynnin vaivalta. Nämä seikat myös houkuttelevat kokeilemaan uusia juttuja! Yleensä syöjiäkään ei tarvitse ihan hirveän kaukaa etsiä... Tällä kertaa päätin kokeilla rahkapiirakoita kookosmaidolla twistattuna.



Jostakin syystä halusin tehdä nämäkin muffinipellille, ohje käy kyllä ihan yhtä hyvin tavalliselle piirasvuualle! 

Tarvitset pohjaan:

100g voita
1/2dl sokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Rahkatäyte:

1prk (250g) maitorahkaa
1dl kookosmaitoa
4rkl sokeria
2 keltuaista
1rkl sitruunamehua

Omenahilloa
(n. 1/2dl rusinoita)

Voita vuuan voiteluun

Tee ensiksi pohja:
Sekoita pehmennyt voi, sokeri ja vaniljatangon siemenet pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokeri-kananmuna-seokseen ja sekoita. Pyöritä palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään rahkatäytteen teon ajaksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele tässä välissä muffinipelti tai vaihtoehtoisesti ihan perinteinen piirasvuoka. Myös jämäkät muffinivuuat (esim. silikooniset- tai amerikanmuffinivuuat) käyvät mainiosti.

Tee sitten rahkatäyte:
Sekoita maitorahka, kookosmaito, sokeri, keltuaiset ja sitruunamehu tasiseksi massaksi.

Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille, lisää omenahilloa pohjalle vajaan sentin korkusiseksi kerrokseksi (muffinivuokaan n. 2tl). Kaadä tämän jälkeen rahkatäytetettä, niin että jätät 1/5 osan vuuista tyhjäksi, sillä täyte turpoaa uunissa hieman. Tämän jälkeen ripottele rusinoita täytteen päälle, voit myös hieman painella niitä täytteeseen.

Paista n. 25 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa.


Anna jäähtyä hyvin ennen herkuttelua.
Iloista viikonalkua kaikille! :)

♥ Roosa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti