Idea näihin "suolaisiin muffineihin" / kierrepiirakoihin lähti siitä, että halusin kokeilla jotakin uutta sekä tehdä jotakin pientä ja suolaista. Jostakin mieleeni sitten juolahti tämmöiset kierrepiirakat ja päätin kokeilla kahdella eri täytteellä.
Yhdestä taikinasta taisi tulla about 15 Brunon Italian leivosvuoallista.
Tarvitset taikinaan:
200g voita
5dl vehnäjauhoja
2dl mozarellajuustoraastetta
1dl kylmää vettä
200g voita
5dl vehnäjauhoja
2dl mozarellajuustoraastetta
1dl kylmää vettä
Nypi jauho pehmenneeseen voihin, lisää mozarellajuustoraaste sekä vesi ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperinpäällä leivinpaperin muotoiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu paperiin/kaulimeen liiaksi, ripottele jauhoja taikinaan työn helpottamiseksi.
Tonnikalatäyte:
1prk tonnikalaa
n. 50g valkosipuli Creme Bonjouria
Pestoa
Tomaattipyrettä
Sweet chili-kastiketta
1 tomaatti ihan pikkiriikkiseksi kuutioksi pilkottuna
(fetaa pienenä muruna)
Levitä Creme Bonjouria, pestoa, tomaattipyrettä ja Sweet Chili-kastiketta vuorotellen leveyssuunnassa, noin parin sentin välein. Jätä taikinan pitkästä reunasta n. 5 senttiä paljaaksi. Levitä taikainan päälle tonnikala, tomaatti ja feta ohuesti, mutta tasaisesti joka puolelle, lukuunottamatta lopun paljasta kohtaa. Kierrä taikina rullaksi ja leikkaa saman kokoisia paloja (about 3cm pätkiä) ja aseta ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Voit toki tehdä nämä myös ilman leivosvuokia, aseta vaan kierteet uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspuoli ylöspäin. Tarkista kuitenkin, että taikinan ns. "tyhjä" reuna on kunnolla kiinni kiertteesä.
Paista 200 asteessa noin 15-20minuuttia.
Kinkkutäyte:
Paista 200 asteessa noin 15-20minuuttia.
Kinkkutäyte:
n.150g valkosipuli Creme Bonjouria
1 pieneksi kuutioksi pilkottu ja freesattu sipuli
1 pieneksi kuutioksi pilkottu paprika
n. 100g kinkkua pieneksi kuutioksi pilkottuna (minä käytin saunapalvia)
Levitä valkosipulituorejuusto lähes koko taikinan päälle, mutta jätä lopusta n. 5 senttiä paljaaksi. Levitä taikinan päälle freesattu ja kuutioitu sipuli, kuutioitu paprika sekä kuutioitu kinkku. Kierrä taikina rullaksi ja leikkaa saman kokoisia paloja (about 3cm pätkiä) ja aseta levivos/muffinivuokaan.
Paista 200 asteessa 15-20minuuttia.
♥ Roosa
Kinkkumuffinsi näyttää olevan quiche Lorraine -tyylinen. :) Oletko jo kokeilu leipoa sitä Quiche'ta ? Mulla on äidin resepti jos haluat !
VastaaPoistaAhaa, kappas :) en sen kummemmin ajatellut, kun noita täytteitä valitsin.. Vähän sitä sun tätä, mitä kaapista löytyi. Mutta en kyllä ole ikinä ihan oikeaa Quichea leiponut. Mikäli jaksat/haluat, voit reseptin laittaa meille vaikka mailina!
VastaaPoista-Roosa