torstai 13. syyskuuta 2012

Banaanikakku


Äidin kaveri perheineen oli käymässä täällä Helsingissä katsomassa Suomi-Ranska-matsia ja he yöpyivät luonani. Tuliaisina sain ihanan ison kansan kotimaisia omenoita ja luumuja, jogurttia, mehuja, leipää ja ison nipun banaaneja. Ruoan määrä oli niin valtaisa, että omenoista valmistin herkullisen ja todella helpon piirakan (ohje ilmestyy tänne myöhemmin!) ja banaaneista tein sitten suussa sulavan banaanikakun.





Tarvitset:

150g (laktoositonta)voita
3dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet

2 kananmunaa

5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl kanelia
1tl inkiväärijauhetta

5 banaania
1pkt (laktoositonta)kermaviiliä

voita sekä korppujauhoja vuuan voiteluun sekä jauhottamiseen


Voitele ja korppujauhota vuoka ja laita uuni kuumenmaan 175 asteeseen.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi veitsen tylpällä puolella siemenet talteen.
Kuori ja survo banaanit esim haaruklalla.
Sekoita pehmennyt voi, sokeri ja vaniljatangnon siemenet pehmeäksi "vaahdoksi".
Sekoita loput kuivat aineet keskenään.
Lisää voi-sokeri-seokseen kananmunat yksitellen ja sekoita kunnolla, lisää kuivat aineet mukaan siivilän läpi ja sekoita.
Sekoita joukkoon lopuksi vielä kermaviili ja survotut banaanit.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.45-60min, niin ettei tikulla kokeillessa jää taikinaa tikkuun.


♥ Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti