sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pikkuiset kirsikkapiiraat

Olin käymässä kotona Kotkassa, missä minua odotteli sangollinen pihapuusta kerättyjä kirpeitä kirsikoita. Päätin sitten kokeilla jo tuttua reseptiä kirsikkahillokkeella. Alkuperäinen ohje löytyy Kolmen Konstin Perunajaho -purkin kyljestä, muistaakseni nimellä Vadelmapiiraat. Ohjeesta tulee n. 12 pikkupiirasta.



Ensiksi kirsikahillokkeen ohje:

n. kilo perattuja kirsikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
150g taloussokeria
100g hyytelösokeria

1. Perkaa kirsikat, poistamalla niistä kivet ja laita kattilaan kaikkien muiden aineiden kanssa ja keitä miedolla lämmöllä n. tunti. Haihduta ylimääräinen neste pois, hyytelösokeri hoitaa loput. Anna tuotteen jähtyä ja poista vaniljatanko.

Taikinan ohje:
200g voita/margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1dl perunajauhoa
3dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta

1. Sekoita pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi voi-sokeri seokseen, ja sekoita huolellisesti. 
Voit laittaa taikinan hetkeksi kylmään, se helpottaa taikinan käsittelyä!
2. Voitele piirasvuuat ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Jauhotetu kädet helpottavat hommaa. Säästä n. 1/3 taikinasta kansiin. Lusikoi kirsikkahilloa vuokiin.



3. Tee kannet ottamalla pieniä könttejä taikinaa, ja pyörittämällä niistä jauhotetuilla käsillä pieniä palloja. Litistä pallot lettusiksi, laita vuokaan ja painele reunoilta. Tee pieniä reikiä kanteen esim. tökkimällä cocktailtikulla.

Paista 150 asteessa, uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Niin, että taikina saa hieman väriä.

Vinkki: Voit korvata hillokkeen 300g pakastemarjoilla, joihin sekoitat n. 2rkl perunajauhoa


ps. Tarjoa vaniljajäden kanssa, tasoittaa mukavasti kirpeyttä!

♥ Roosa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti