keskiviikko 22. elokuuta 2012

Chilikurpitsakeittoa


Kurpitsa on herkullisuutensa ohella myös upean väristä. Se on näin sadonkorjuun aikaan sesongissa ja sopii moneen. Kun loppukesän flunssa iski, pelastjakeittoon laitettiin kurpitsan kaveriksi chiliä antamaan vähän potkua.


Ohje isoon keittoon

1,5kg kurpitsaa
1 iso bataatti
5 perunaa
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 chili

öljyä
suolaa
2 dl kuohukermaa


Kuori ja pilko kaikki vihannekset. 

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli,chili ja valkosipuli. Lisää kattilaan loput kasvikset. Hetken kuullottamisen jälkeen peitä vedellä niin että juuri ja juuri peittyvät. Anna kasvisten kiehua pehmeiksi. 

Soseuta pehmenneet kasvikset blenderissä pienissä erissä liemen kanssa. Suolaa keitto reilulla kädellä.

Kuumenna vielä koko satsi ja laita joukkoon kuohukerma.

Tarjoile hyvän leivän ja vaikka paahdettujen siementen kera!

-Riikka

2 kommenttia:

  1. nam kuulostaa herkulliselta! Hei olisiko mahdollista saada tänne blogiin kuvia siitä teidän ravintolapäivän kahvilasta?

    VastaaPoista
  2. Otettiin taas harmillisen vähän valokuvia ravintolapäivästä, mutta eiköhän me jotakin saada tänne iskettyä. :)

    VastaaPoista