torstai 7. maaliskuuta 2013

Kolme kertaa savulohi vol 1

Tässä palataan tuplasti jo kerran esille nousseisiin aiheisiin. Ensinnäkin kalaan! Edelleen hyvää ja terveellistä. Toiseekseen Mummuun. Kerroin inspiroivasta Vaasan reissusta jo kertalleen, mutta palataan vielä Mummun viisauksiin..

Kun asuu yksin tai kahdestaankin, kohtaa jatkuvasti ongelman nimeltään pakkauskoot. Kuka nyt huitasee yksinään 400 grammaa jauhelihaa tai kokonaisen kesäkurpitsan? Ei ainakaan meidän Mummu enkä minä. Mummulla juttu toimii niin, että ensimmäisenä päivänä lenkkimakkarasta tehdään makkarakastiketta ja perunaa. Toisena sitten eilisistä perunoista ja lenkistä pyttipannu. Kolmantena loput lenkkimakkarasta siivutetaan ja niistä tehdään oskarin grillissä purilaisia. Meillä vastaava tilanne kulkee näin: kolmasosa kesäkurpitasta käytetään linssikeittoon. Seuraavana päivänä syödäänkin ulkona. Komantena paistetaan munakas.. Mihin se kesäkurpitsa unohtui? Jääkaapin perälle tietty!

Päätin tehdä asiassa parannuksen. Ja aloittaa heti. Ensimmäisenä kohteena 800 gramman lämminsavulohifile.

Kun keltuainen jää valuvaksi on uppomuna just täydellinen

Päivä 1

Ensimmäisenä päivänä päädyin kevyesti salaattiin.  Parasta, mitä lohisalaattiin voi laittaa on uppomuna! Uppomunalla on jokseenkin hankala maine, mutta sen tekeminen on oikeasti hyvin yksinkertaista.


Savulohisalaatti


Kahdelle

n. 300 gramaa savulohta
2 munaa

wasabia
creme freshiä

erilaisia salaatteja
avocado
kurkkua


Aloita valmistamalla uppomunat.

Sekoita pieni määrä wasabia ja vähän suolaa creme freshiin helpoksi kastikkeeksi.

Pilko ja pienennä vihannekset kuten haluat ja kokoa kaikki nätiksi salaatiksi.


Uppomuna

Valitse iso kattila ja laita siihen reilusti vettä. Vettä ei haluta kuumentaa kiehuvaksi vaan juuri alle kiehumispisteen. Lorauta veteen pari ruokalusikallista etikkaa.

Riko munat, kumpikin omaan lasiinsa. Tee kauhalla tai pallovispilällä veteen pyörre ja tipauta munat pyörteeseen. Anna munien olla vedessä nelisen minuuttia, nosta ne lautaselle ja ripauta suolaa sekä pippuria päälle!

-Riikka

..jatkoa seuraa..

3 kommenttia:

  1. Anonyymi7/3/13 16:10

    ihanan näköistä!

    parasta jutuissa ovat nuo pienet tietoiskut.. kiitos ja lisää näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Huippua, että ollaan onnistuttu!

      Poista