Sunnuntaipöydässä itsetehty näkkileipä sai päällensä avokadomoussea ja savulohta! Yksinkertaista, mutta hyvää. Avokado ja lohi ovat ehdottoman hyvä makupari!
Näkkäri
![]() |
Liitutaululla pysyy reseptit ja ostoslistat ojennuksessa |
1 dl vettä
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
6 dl hiivaa
3 tl suolaa
3 tl hunajaa
25 g sulatettua voita
(pari ruokalusikallista silputtua tilliä tai muuta yrttiä)
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää hunaja ja suola. Seikoittaen voimakkaasti lisää jauhot. Lopuksi hienonennut yritit ja voi. Taikina on hyvä kun se on suhteellisen kova ja kiinteä. Jos se on tarttuvainen, lisää vähän jauhoja. Kääri taikina kelmuun ja anna en levätä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.
Ota taikinasta kerallaan pieni pala. Voit joko kaulia sen jauhotetulla alustalla tai rullata pastakoneella mahdollisimman ohueksi. Voit paistaa leivät pitkinä levyinä, mutta yhtä hyvin leikata ne valmiiksi ruuduiksi tai piparimuotilla vaikka ympyröiksi.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 5 - 8 minuuttia. Vahdi koko ajan uunia, sillä näkkärit palaa hirmu helposti!
![]() |
Lopputulos oli herkullinen, mutta myös kaunis! |
Avokadomousse
1 kypsä avokadositruunamehua
1 rkl creme freshiä (tai vaikka maustamatonta tuorejuustoa)
suolaa
pippuria
Laita kaikki blenderiin ja surauta! Lisää suolaa ja sitruunamehua maun mukaan. Sitruunamehua kannattaa laittaa ainakin vähän, sillä muuten mousse ruskettuu inhottavan väriseksi!
Vinkki: Sitruunan sisältämä askorbiinihappo eli c-vitamiini on yleensäkin hyvä värin säilyttäjä oli kyseessä sitten avokado tai omenamehu.
AVOKADOmousse!
VastaaPoistanamnamnam
mmmmmmm, parhaan näköstä.