tiistai 26. maaliskuuta 2013

Bataatti-porkkanakeitto

Sosekeitot ovat siitä mainioita, että ne tulevat melkein itsestään. Ei tarvitse kuin kuoria ja paloitella vihannekset, keittää pehmeäksi ja surauttaa blenderissä samettiseksi keitoksi!

Tällä kertaa lounaaksi syntyi mausteinen bataatti-porkkanakeitto.

n. 500g porkkanoita
n. 500g bataattia
1 sipuli
1 pieni chili
pieni pala inkivääriä (about peukalon pään kokoinen palanen)
1 vaniljatangon siemenet
n. 2dl kookosmaitoa
suolaa

Kuori ja pilko sipuli sekä inkivääri, poista chilistä siemenet ja pilko se pieniksi palasiksi. Halkaise vaniljatanko pituussunnasta ja ota siemenet talteen. Kuullota sipuli, inkivääri, chili ja vaniljatangonsiemenet öljyssä ja lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat sekä bataatti joukkoon. Lisää vettä niin, että vihannekset lähes peittyvät. Keitä vihannekset kypsiksi, niiden ei kuitenkaan tarvitse olla överikypsiä, sillä silloin keitosta tulee helposti vetistä. Lisää suolaa. Surauta vihannekset blenderissä (eli tehosekoittimessa) soseeksi ja lisää kookosmaito. Lisää keitinlientä sen verran, että saat halutun koostumuksen. Tarkista suola.

♥ Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti