maanantai 26. marraskuuta 2012

Kaneliässät ja -sydämmet

Ihanat, perinteiset kaneliässät ovat herkullinen lisä kahvipöytään. Nämä hyvinkin perinteiset piparit ovat helppoja valmistaa ja tarvikkeet löytyvät luultavasti valmiiksi kaapista.



Tarvitset:
200g voita tai margariinia
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 muna
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kaneli-sokeriseokseen:
1dl sokeria
reilu tl kanelia


Eli, vaahdota pehmennyt, huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi, lähes kermaiseksi vaahdoksi ja lisää muna ja sekoita kunnolla. Sekoita jauhot keskenän ja lisää ne myös voi-sokeri-muna-seokseen. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi, näin sitä on myöhemmin helpompi työstää.
Sekoita kaneli-sokeri-seos ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Leivo taikinasta pitkiä, noin sormen paksuisia, 10cm pituisia pätkiä. Kääntele taikinapätkät kanelisokeriseoksessa ja käännä taikinat ässän tai sydämmen muotoon uunipellille, leivinpaperinpäälle.
Jätä tilaa, sillä ne turpoavat jonkin verran. Paista keskitasolla n. 20min. Nauti vaikka maidon kanssa! :)

Herkut suoraan uunista tulleita.

-Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti