Ennen avokadon syöminen vaati tiettyä ennakointia, sillä kypsiä hedelmiä oli mahdotonta löytää mistään muualta kuin Stockalta. Nykyisin jopa Alepassa on usein kypsyneitä hedelmiä.
Kuitenkin jos suunnittelen esimerkiksi avokadobileitä tai sushikestejä kannattaa avokadot kypsyttää kaiken varalta itse. Yleisesti Suomessa myydyistä avokadoista vihreät vähän isommat avokadot ovat paremman makuisia ja etenkin rakenteeltaan parempia. Niitä myydään välillä Alepassakin, mutta ainakin Lidlistä saa sellaisia usein. Kotona avokadot kypsyvät muutamassa päivässä. Kun laittaa samaan pussiin omenan, joka erittää kypsyttävää eteenikaasua, pehmenevät ne nopeammin. Itse kypsyttämisessä on lähinnHä se etu, että avokadon sisus ei tummu. Kaupassa usein ihmiset tuppaavat painelemaan hedelmiä ja niinpä ne muuttuvat sisältä tummiksi.
Avokado on herkullista, mutta myös terveellistä sisältäen esimerkiksi kiitettävän määrän kaliumia. |
Katkarapusalsa
4 tomaattia
Valkosipulinkynsi
Limetti
1/2-1 chili
Puoli nippua korianteria
150 g katkarapuja
Sulata jäiset katkaravut ja jätä ne valumaan siivilään.
Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Pilko tomaatin liha, chili, valkosipuli ja korianteri. Sekoita ja lisää makusi mukaan limen mehua ja suolaa sekä pippuria.
Purista ravuista kaikki neste pois ja sekoita salsaan.
Anna tekeytyä hetki ja tarjoile avokadon kanssa!
-Riikka
-Riikka
Hei, olisi kiva saada lisää avokado ohjeita! Avokado on yksi lemppareistani, mutta käytän sitä vain yksinkertaisissa asioissa (salaatit, pasta yms.) Joten vinkkejä lisää olisi ihana saada =)
VastaaPoistaAvocado on tosiaan vastustamaton hedelmä! Muutamia juttuja aiheesta on vireillä ja varmast ilisää syntyy koko ajan!
Poista